Henriƫtte Post

Henriëtte Post (1956) is sinds 2013 directeur/bestuurder van het Fonds Podiumkunsten. In 2018 is zij benoemd voor een 2e termijn van vijf jaar.

Uit hoofde van haar functie is zij lid van de Raad van Advies van de focusgroep Professional Performance Universiteit Utrecht en het Comité van aanbeveling Governance Code Cultuur en is zij actief betrokken bij het Innovatielab Ouderen Amsterdam 750 jaar (een initiatief van VandeBunt en Cordaan). Daarnaast is zij vicevoorzitter van het samenwerkingsoverleg van de zes rijkscultuurfondsen (Nederlands Filmfonds, Nederlands Letterenfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Mondriaan Fonds en Fonds Podiumkunsten).
In aanloop naar het gastlandschap in 2016 van Nederland en Vlaanderen op de Frankfurter Buchmesse zat zij in de Raad van Advies voor het omlijstende cultureel programma. Ook was zij tot 2017 lid van de Stuurgroep Ondernemerschap van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Voordat zij in 2008 de overstap naar het Fonds Podiumkunsten maakte werkte zij achtereenvolgens als zakelijk leider bij het Nieuw Ensemble, Asko Ensemble (tegenwoordig Asko|Schönberg) en de Ebony Band en was zij zakelijk directeur van de société Gavignies (een particulier fonds) en daarna het Grachtenfestival.

BRON Fonds Podiumkunsten